MiningRigRentals és MiningPoolHub

MiningRigRentals és MiningPoolHub

Nyilván mindenki ismeri a fenti két rendszert, de azért röviden foglalkoznék vele, megosztanám a tapasztalataimat.

A jelenlegi posványos időszakban szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy igyekszem a biztosabb bevételekre hajtani. Az alább bemutatott két rendszert is ezért használom, mindjárt olvashatjátok miért.

MiningRigRentals

Röviden és tömören, olyan site, ahol eladhatod a hashpower-edet, és nagyjából ennyi a hasonlósága is a NiceHash-el.

Te mondod meg, hogy milyen algoritmuson szeretnéd kiadni a gépeidet, mekkora a bérbeadható hashrate-ed. Megadhatod, hogy mennyiért vagy hajlandó kiadni a haspowert, megszabhatsz minimál árat, és több féle kirptovalutával fizethetnek a bérlők a teljesítményedért. Utóbbit, viszont ha kivették a gépeidet célszerű ténylegesen biztosítani is, különben csökken a reputációd, ami miatt ritkábban veszik ki a géped, vagy csak nyomottabb áron tudod kiadni.

Indirekt, de már jeleztem is, hogy ez tisztán kereslet-kínálati modellen alapul, tehát, ha nincs bérlő a teljesítményedre (vagy mert drága, vagy mert épp nem kell senkinek), akkor az oldaltól nem kapsz közvetlen fizetséget. Az “üresjáratok” idején az álatad beállított poolra fognak bányászni a gépeid.

Egy rövid példán, birtokodban van 180MH Ethash (dagger-hashimoto) haspower, amit szeretnél kiadni, regisztráció után felveszed a riget a profilod alatt, beállítod, hogy hova bányásszon, amikor nincs kivéve, ráirányítod az mrr szervereire a saját gépedet, majd várod, hogy kivegyék. Amint kiveszik értesítést kapsz, és a bérlő által definiált (általad nem látható) poolra kezd el dogozni a géped. És már láthatod is a függőben lévő fizetséget a profilod alatt.

MiningPoolHub

Regisztráció után szokványos pool-ként is használható, saját tapasztalatom azt mondja, hogy korrekt, megbízható rendszer.

De ha nem lenne duplacsavar, akkor nem is írnék róla, nem igaz? Itt arra alkalmas bányászprogival, beállítással akár az is kivitelezhető, hogy mindig a legprofitáblilsebb coin-t túrjad, és a fizettséget az álatalad kívánt cryptovalutában kapjad.

Én személy szerint az egy algoritmuson belüli legprofitábilisebb megoldás híve vagyok, és szemfülesek már sejthetik is, hogy miért.

Igen, azért, mert a gépeim (egy részét) kiadom az MRR-en, és amikor nincsenek kivéve, akkor pedig az MPH-ra dolgoznak.