SimplemineOS vs. HiveOS összehasonlítás

SimplemineOS vs. HiveOS összehasonlítás

Mint az a korábbi postjaimból is kitűnt preferálom a linux rendszereket, és amióta elkezdtem bányászni próbálok megoldást találni rá, hogy ezekkel hatékonyan lehessen túrni.

Simplemine OS

Korábban már használtam, nem is egy gépen, kb akkor álltam le vele, amikor fizetős lett, de nem emiatt. Annó azt vettem észre, hogy az AMD kártyáim (akkoriban csak ilyen volt) rendre többet fogyasztanak linux alatt mint windows alatt. Mindegy volt, hogy milyen bios van a kártyán, ha visszább húztam a kártyát kevesebbet fogyasztott, de kevesebbet is hash-elt.
Néhány hete miután kikisérleteztem, hogy miként lehet áthidalni ezt a fogyasztási problémát ránéztem újra erre a rendszerre, és azt tapasztaltam, hogy sokat fejlődött azóta, egyrészt megoldotta a fejlesztő ezt a problémát, és saját fordítású kernelt használ a disztribúció, másrészt az egyedi bios (egyedi feszültségértékekkel) érvényesül.
Előnye, hogy nagyon könnyű beüzemelni, és folyamatosan nyomon követheted a bányász program logjait. Könnyű a webes felület kezelése, és gyorsan működik, az egyszerű szöveges chapcha le lett cserélve egy egyszerűbb megoldásra.
Minden egyes rig kezeléséért havi $2-t kell fizetni, amit kriptóval lehet teljesíteni.
Hátránya, hogy (számomra) kevés bányászprogram van implementálva, és ezeknek is csak nagyon kis része ad korrekt, könnyen átlátható hashrate adatokat.

Hive OS

Nemrégiben fedeztem fel a rendszert, és egyből megtetszett. Hasonló a megoldás mit az SMOS esetében, webről menedzselhetőek a gépek, lehet tuningolni, és feszültésgeket is állítani kártyánként.
Előnye, hogy rengeteg bányászprogram található benne, a gépek jól átlátható módon követhetőek figyelemmel, és a választható miner programok api-ja is teljes mértékben implementálval lett.
Három bányászgépig ingyenes, de a további gépekért is csak 3$-t kell fizetni havonta, amit a cryptopayments-en keresztül lehet intézni. Adni lehet jogosultságokat a rendszert használó más felhasználóknak, különböző engedélyekkel (csak monitorozás, állítgatás, stb.). Van saját API-ja, amin keresztül mondjuk egy mobil applikációval nyomon lehet követni a gépeket (még nem próbáltam). Lehetséges gpu bányászat mellett cpu bányászat is. És nem utolsó sorban szebb is a felülete mint az SMOS-nak.
Hátránya, hogy egy fokkal körülményesebb a beüzemelése, mert valahogy rá kell lépni a gépre és beütni a rig azonosítóját és jelszavát.

Összességében az utóbbi rendszert tartom használhatóbbnak és minden gépemet át fogom állítani HiveOS-re.